viernes, 2 de diciembre de 2011

Comprensió lectora

Tots quan érem petits ens obligàven a llegir uns dos llibres per trimestre, ara Irene Rigau impulsa la lectura a l'etapa de primària per combatre el fracàs escolar millorant la comprensió lectora (article del diari ARA) Aquest impuls proposa llegir com a mínim 25 llibres per any a primària i 30 a l'ESO. És cert que  la comprensió lectora és important per entendre tot el que es llegeix i hem d'educar-la, però llegir per obligació ajudarà? Aquestes lectures les triarà el Departament, el centre, l'infant?


L'impuls preten implicar tant a les famílies com a les escoles en els hàbits de la lectura. Pel que fa a l'escola vol imposar 30 minuts diàris de lectura i que els tutors en fagin un seguiment i per la part que involucra a les famílies proposa l'hàbit de la lectura acompanyats d'un adult abans d'anar a dormir.
El primer error que té la societat és pensar que la lectura és plaer. La lectura és un hàbit, una feina que si es realitza bé pot produir plaer. Quan un nen ja ha après a llegir, entre els 6 i 8 anys, ja no l'acompanyem a l'hora de llegir i és un greu problema, com que sabem que ja sap llegir la feina ja està feta i deixem en mans de l'infant la realització d'aquest hàbit, és important encara que sàpiga llegir l'hem de seguir acompanyant.


No hay comentarios:

Publicar un comentario