jueves, 15 de diciembre de 2011

El Taller de Músics i les TIC

És sabut que la música és beneficiosa en diversos àmbits de la vida. Ja des dels inicis de la nostra vida, quan som dins la panxa, diuen que l'estimulació del fetus a través de la música és molt enriquidora per aquest i des de la part botànica també diuen que es beneficiós cantar a una planta.
La música provoca sentiments a les persones. Hi ha músiques que ens animen que ens motiven, d'altres que relaxen i altres que fins i tot entristeixen. Si ens fixem en les lletres de les cançons, aquestes ens mostren els sentiments dels autors. En els seus orígens, les cançons tenien principalment una funcionalitat, ja sigui de bressol, religioses (nadales, d'advent, de quaresma, etc.), de dansa, de treball (marcar el ritme d'una feina de temporada com pot ser segar o fins i tot el ritme del ferrer per evitar algun accident) o per exemple corrandes (aquestes eren creades amb una lletra relacionada amb temes d'actualitat i no servien per l'any següent).
Aquest petit tastet que us he proposat de la música i les cançons és el que m'ha vingut al cap al llegir el següent article de La Vanguardia: El Taller de Músics inaugura su nueva Escuela Superior de Música en Can Fabra.
La societat a vegades no valora la formació musical i per això us he volgut apropar a aquest món, la música, que a qui més i a qui menys li agrada però no sap tot l'esforç que hi ha darrere. També vull ressaltar al final de l'artícle l'ús que fan de les noves tecnologies que permeten assistir a classe virtualment si l'alumne/a no es pot desplaçar.

Per acabar deixo aquesta cançó que últimament m'activa.




No hay comentarios:

Publicar un comentario